Kennel of Artemisjoy

Pups Pike en Hummer 2012 jaar later

29 mei 2013.

We zijn bijna een jaar verder, alle pups uit het nestje van Pike en Hummer 2012 doen het heel erg goed. Allemaal zijn ze zeer goed terecht gekomen.

We horen veel verhalen over ze, en sommige zijn echt komisch.

Zo hebben we het verhaal van de zwarte reu uit het nestje( zonder witte bef)  Zijn baasje ging wandelen in een gebied waar je eigenlijk je hond niet mag loslaten ( maar ja er is toch nooit iemand die dat ziet toch) . Ineens spurt hij ervandoor, baasje fluiten, en ja hoor gelukkig daar is die weer. Maar wat heeft hij bij zich? Een konijn, nog helemaal warm, maar niet meer levend. Hoe kan dat? Tsja een goede cocker heeft een uitstekende neus zo ook hij. Je schrikt wel even als er dan ineens ( terwijl je hem uitgebreid beloont voor het terugkomen en vinden van dat konijn) een BOA achter je staat.

Deze was niet zo blij als jij, Wat bleek, hij stond met zijn verrekijker een roofvogel te bestuderen die net een konijn geslagen had, komt daar ineens een zwart mormel ( zijn bewoordingen) aan,pakt het konijn op en is weer weg. :-)  

 Toch knap he :-) van die cocker.

 

 Op het strand vind je als cocker spaniel ook hele bijzondere dingen. 

 

 

Ander verhaal van de zwart witte reu, Je gaat taart bakken, niet handig als je ringen aan je vingers hebt, dus ringen af op tafel, cockers eten alles ook dure ringen :-)

Of je bent met je baas aan het wandelen in het bos, een mooi stuk met vliegdennen, goh baas hier zitten echt veel konijnen, ik hoor je even niet hoor heb het te druk met zoeken naar al die konijnen, ( ongv drie kwartier) probeer dan als baas je nog in te houden als ze uiteindelijk terug komt. :-)

Nog een deze van ons zelf, onder het mom van cockers eten echt alles, zelfs handdoeken. Met een zware operatie tot gevolg ( maag en darmen) vijf dg kritiek gelegen en nu weer gelukkig helemaal de oude. 

Oh ja, anderen hebben weer de gewoonte om houtskool te eten, ook niet zo'n goed idee. Als het vast blijft zitten in je darmen moet je ook onder het mes.

Zo zie je maar weer, als je een jonge cocker in huis hebt is het nooit saai, ze zorgen altijd dat er wel iets te beleven valt :-) 

Verder zijn het allemaal schatten van honden geworden, veel will to please en een goede neus. 

Foto's klik hier