Kennel of Artemisjoy

Welkom

Welkom op de site van de Engelse cockerspaniël kennel ‘of Artemis Joy.

Wie zijn wij:

Mirjam Kolthof en René Eckhardt, beide werken we al jaren met werkhonden en hebben onze sporen op dat vlak verdiend:

René jaagt reeds 25 jaar met retrievers en spaniels en heeft ook veel ervaring met veldwedstrijden, Maps, KNJV proeven etc. Hij stond op de NIMROD en was in het verleden winnaar van de Zilveren Fazant met zijn Golden Retrievers en behaalde met hen diverse top drie veldwerkkwalificaties.

Ongeveer 15 jaar geleden deed de eerste working  cocker spaniel zijn intrede, Count Maximilliaan of Dasshill, met deze topper heeft René deel genomen aan de Europees Kampioenschappen om uiteindelijk in de top 4 te eindigen. Na Max kwam Teaser of Dasshill, een gouden hond waarmee René veel heeft gejaagd. Er ontstond de behoefte om meer spaniels tegelijkertijd te hebben en Patch of Upperclaws kwam via een goede vriend,  op de leeftijd van elf maanden bij René.

Deze zeer moedige cocker werd later de stammoeder van onze kennel Of Artemis'Joy. Zij heeft drie nesten gehad. Haar dochter en opvolgster Donna(Bella Donna of Artemis'Joy) , een goed gebouwde en passievolle werkcocker die een echt cockerkarakter bezit . Uit Donna fokte we Pike ( Black Pirate of Artemis'Joy) , een makkelijk trainbare hond met zeer hoge passie voor het jagen in alle soorten dekking en een goede apporteur.

René geeft al 20 jaar jachthonden trainingen, begeleid op verzoek dekkingen of geef vrijblijvend advies bij de selectie van fokdieren, aanschaf en selectie van een toekomstige jachthond.

Mirjam heeft haar sporen bewezen in de africhtingswereld met haar Duitse herder Noah. Zij behaalde met hem IPO I  en II en speurhond I . Mirjam is gediplomeerd Kynologisch Instructeur . Zij is nu bezig met het africhten van een golden retriever ( werklijnen). U kunt haar advies vragen bij opvoedings problemen.